میتوان رشته خشکار گیلانی را در دهان گذاشت و در طعم شیرینش غرق شد و یا کلوچه فومنش را با یک لیوان چای سر کشید و خستگی یک روز کامل را در کرد.
اگر به گیلان سفر کرده باشید، مغازههای زیادی را میبینید که این شیرینی جذاب رشتی را همانجا درست میکنند و داغ و تازه داخل ظرف تحویلتان میدهند. رشته خشکار، یک نوع شیرینی رشتی است که از جمله خوشمزهترین و پرطرفدارترین سوغات گیلان از شهر
رشته خشکار با طعم هل و شیره مخصوصش، دهانتان را شیرین میکند و اگر آن را با چای میل کنید، ترکیب جادویی و به یادماندنی را برایتان به وجود میآورد. به قول معروف اگر به گیلان سفر کنید و رشته خشکار نخورید، چیز زیادی را از دست دادهاید.
باقلوا از دسته شیرینیهای بسیار شیرین و است که دوستداران زیادی هم دارد. در تهیه باقلوا، معمولا از خمیر باقلوا و انواع مغزهای خرد شده مانند گردو، بادام، پسته و طعم دهندههایی مثل هل استفاده میشود.
اما باقلوای یاس سوغات گیلان ، کمی فرق دارد. در باقلوای یاس، برای معطر کردن مغز بادام داخل باقلوا از گل یاس استفاده میکنند. عطر گل یاس، طعمی بهشتی را به باقلوای یاس میبخشد که همیشه در خاطر میماند. بادام پوست کنده و خشک شده را در ظرفی قرار میدهند و برگ گل یاس را روی آن قرار میدهند تا عطر و طعم گل یاس را بگیرد. این کار را تا جایی ادامه میدهند تا اینکه بادامها کاملا عطر و طعم یاس را بگیرد. سپس بادام معطر و پودر قند را در باقلوای یاس گیلانی استفاده میکنند.
اگر مسافر گیلان هستید، بدون امتحان باقلوای یاس به شهرتان برنگردید!
نان خرفه، خلفه یا کشتا از سوغات گیلان و جزو نانهای مقوی و خوشمزه لاهیجان است. نان خلفه از آرد برنج، آرد گندم، پوره کدو، ماست ترش، شکر و تخم شنبلیله که در گیلان به آن تخم خلفه میگویند درست میشود.
رشتیدوزی، هنر دستی و سنتی تزیین پارچه است که در گیلان رواج دارد. این هنر، در تزیین پارچههای ساده با نخهای ابریشمی به کار میرود و طرحهای زیبایی را میآفریند. رشتیدوزی از ماندگارترین و زیباترین سوغات گیلان است که طرفداران زیادی را در میان گردشگران دارد. رشتیدوزی معمولا روی پارچه “ماهوت” انجام میشود. این نوع پارچه از جنس پشمی و ضخیم همراه با بافت ظریف است.
برای آشنایی بیشتر با
برای دریافت راهنمای سفر به گیلان کلیک کنید.
دشت دریاسر ؛ بهشت زردپوش بهاری
جاهای دیدنی قزوین ، سفری به عمق تاریخ صفوی.
جاهای دیدنی گرجستان ؛ فرصتی برای یک سفر متفاوت
قلعه رودخان ، قامت بلند تاریخ گیلان در دل فومن
غذاهای گرجستان ،ترکیبی از طعمهای تازه و رنگهای هیجان انگیز
آسیاب بادی نشتیفان ؛ شاهکار مهندسی عصر صفوی
غذاهای ارمنستان ، طعمهایی با ریشه در تاریخ و فرهنگ این سرزمین